Wat kost dat nou een vakantie naar Cuba?

Cuba is over het algemeen goed betaalbaar, zeker als je het vergelijkt met andere Caribische eilanden.

Vele toeristen boeken een compleet geplande vakantie bij een van de grote reisbureaus en komen hier vaak nog geld tekort omdat er slecht geïnformeerd wordt over het leven hier. Buiten dat om is de ervaring dat de hotels van de staat waar deze reisbureaus mee werken niet best zijn.

Verblijven in je eigen privé hotel met goede service kan al vanaf 15 euro per kamer per nacht tot bijvoorbeeld 80 euro voor een heel huis op het strand.

Een ruime gemiddelde dagbesteding is rond de 80 a 90 euro. Dat is inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, excursies en tussentijds reizen. Tenminste als je mij laat helpen je vakantie te plannen!

De laatste maanden is er veel veranderd qua economie in Cuba, het is een land waar al jaren armoede heerst. Lees hier meer over in mijn blog; Het leven financieel in Cuba anno 2023.

in mijn blog; Vliegen naar Cuba lees je alle informatie over het plannen en kopen van je ticket

Cuba is groot en houdt er daarom rekening mee dat als je van de ene naar andere plaats gaat je vaak een hele dag onderweg bent. Zie dit niet als vermoeiend maar geniet van de reis!

“Een reis is het enige wat je koopt waar je rijker van wordt.” – Anoniem

road between green leafed trees
Photo by Josh Sorenson on Pexels.com

Het belangrijkste om te weten voor we aan de planning van je reis kunnen beginnen is hoeveel tijd je hebt en wat je wilt zien van Cuba. Ben je gek op historische steden? Of hou je van prachtige stranden? Een beetje van het een en een beetje van het ander? Hier is alles mogelijk!

Neem contact met mij op via het contactformulier op deze site of via insta @cuba_reizen voor de vakantie van je leven!